ingenium

Na bogate portfolio klientów Spółki składa się wiele renomowa- nych firm i instytucji. Dzięki wdrożonemu zintegrowanemu Sys- temowi Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności, według wymagań norm ISO 9001:2009 i ISO 22000:2006 (HACCP), DO & CO Poland Sp. z o.o. gwarantuje najwyższą jakość i bezpie- czeństwo żywności. Filozofia Total Quality Management stanowi w DO & CO Poland Sp. z o.o. filar zarządzania organizacją, czego wyrazem jest przyznanie Spółce w roku 2012 prestiżowej Mazo- wieckiej Nagrody Jakości. Główna siedziba Spółki zlokalizowana jest w sąsiedztwie portu lot- niczego im. F. Chopina. Zakład produkcyjny w Warszawie to jeden z największych obiektów cateringowych w Polsce. Na powierzchni 13 800 m² produkowanych jest średnio 50 000 po- siłków dziennie, oraz około 16 mln. rocznie. W budynku zastoso- wano nowoczesne rozwiązania technologiczne spełniające międzynarodowe standardy sanitarne. Poszczególne fazy produk- cji (kuchnia gorąca, kuchnia zimna, kompletownia) są od siebie oddzielone, a proces technologiczny ściśle określony. Firma posiada zintegrowany system komputerowy obejmujący swoim zasięgiem cały obszar działalności. Zapewnia on sprawny i efektywny przepływ informacji oraz gwarantuje profesjonalną ob- sługę klientów. Spółka posiada także oddziały w kilku głównych portach lotniczych – w Krakowie, Gdańsku i Poznaniu, a także Spółkę zależną operu- jącą w katowickim porcie lotniczym Pyrzowice. Głównym obszarem działalności firmy Lot Catering (obecnie DO & CO Poland Sp. z o.o.) jest obsługa najważniejszych portów lotniczych w kraju i kilkudziesięciu linii lotniczych. Zakres cateringu lotniczego to świadczenie komplementarnych usług na rzecz klientów, od produkcji poprzez kompletację i dostawę posiłków na pokłady samolotów. źródło: https://www.lotcatering.pl Pan Jacek G. Linde Prezes Zarządu INGENIUM POLSKA Sp. z o.o. ul. Świętojerska 5/7 00-236 Warszawa Warszawa, 14.11.2008 LIST REFERENCYJNY LOT Catering Sp. z o.o. jest jedną z liczących się na polskim rynku firm cateringowych w Polsce, której główną działalnością jest catering lotniczy. LOT Catering jest obecny w czterech portach lotniczych w Polsce: Warszawie, Krakowie, Gdańsku i Poznaniu i również w tych miastach prowadzi nie związaną z lotnictwem działalność cateringową. Klientami lotniczymi Spółki są przede wszystkim Polskie Linie Lotnicze LOT S.A., ale również inne renomowane linie lotnicze: Lufthansa, Air France, SAS, Iberia, Wizzair i inne. W segmencie nielotniczym LOT Catering współpracuje z takimi firmami jak: Coffee Heaven, HDS, Orlen, Tchibo, Polskie Porty Lotnicze, Telewizja Polska, Polkomtel. LOT Catering posiada wdrożony i certyfikowany System Zarządzania Jakością, zgodny z wymaganiami norm ISO 9001 oraz ISO 22000 (HACCP), który gwarantuje jakość i bezpieczeństwo zdrowotne produktów oraz właściwe standardy i organizację pracy. W roku 2008 wobec zmian zachodzących w branży lotniczej Zarząd LOT Catering podjął działania zmierzające do restrukturyzacji firmy i poprawy efektywności jej działania. W ocenie Zarządu konieczne było wdrożenie odpowiednich narzędzi i organizacji pracy opartej na precyzyjnym mechanizmie planowania i sterowania procesem wytwórczym. Fakt, iż proces wytwórczy w LOT Catering jest obarczony dużą złożonością technologiczną, a jego ciągły tryb wymusza dużą pracochłonność, spowodował, iż podjęlismy współpracę z renomowaną firmą Ingenium Polska Sp. z o.o. specjalizującą się w optymalizacji procesów wytwórczych. Zakres prac wdrożeniowych opracowany na podstawie szczegółowego badania (audyt KADO®) i sugestii Zarządu Spółki, zawierał nie tylko elementy związane z wprowadzeniem precyzyjnych narzędzi informatycznych (PlanIng® Ingenium) ułatwiających planowanie i rozliczanie kosztów na każdym etapie procesu, ale również określenie prawidłowych normatywów stanowiskowych oraz stanowiskowo - produktowych, tak by zarówno planowanie zasobów jak i normatywny koszt wytworzenia mógł podlegać pełnej analizie. Program Ingenium został wdrożony przy zaangażowaniu zespołów Ingenium i LOT Catering w sposób w pełni profesjonalny, z zachowaniem wszelkich reguł sztuki zarządzania projektem oraz co jest niezwykle istotne zgodnie z ustalonym harmonogramem. Pełna przejrzystość procedur, komunikacji, uzgodnień, poziom zaangażowania, ekspercka wiedza, olbrzymie doświadczenie, etyka wykonawców to wszystko pozwalało na skuteczne wdrożenie Programu. Zrealizowany wspólnie program nie tylko pozwala na poprawę wskaźników produktywności i redukcję kosztów, ale również na precyzyjną weryfikację struktury i jakości koszyka asortymentowego oferowanego przez LOT Catering. LOTCateringSp. zo.o. ul.Sekundowa2 02-178Warszawa tel.: (+4822)6066464 tel.: (+4822)6069007 fax: (+4822)8467824 e-mail: info@lotcatering.pl www.lotcatering.pl NIP:522-000-22-74 REGON:P-010600258 KRS:0000168421 ZarządSpółki: HannaMoździerz Prezes PawełStankiewicz Wiceprezes StanisławFrączyk Wiceprezes Kapitał zakładowy: 20.094.500PLN nr konta:BREXIO/Warszawa 85114019770000217194001001 Z poważaniem, „…IngeniumPolska I Lot Catering podjęływspół- pracę ze względu na fakt, iż proces wytwórczy w LC charakteryzował się dużą złożonością technologiczną, a jego ciągły trym wymusza ogromną pracochłonność. Zakres prac wdrożeniowych opracowany na podstawie szczegółowego badania (Komple- ksowego Audytu Działalności Operacyjnej) zawierał nie tylko elementy związane z wprowadzeniem precyzyjnych narzę- dzi informatycznych (PlanIng Ingenium) ułatwiające plano- wanie i rozliczanie kosztów na każdym etapie procesu, ale również określenie prawidłowych normatywów stanowisko- wych i produktowych tak by zarówno planowanie zasobów jak i normatywny koszt wytworzenia mógł podlegać pełnej analizie…” Hanna Moździerz, Prezes www.ingeniumpolska.pl 24

RkJQdWJsaXNoZXIy MTU4MDI=